Over ons

Natuurkampeerterrein Den Ouden Dam bestaat sinds 2005  en is gesticht door Peer Stevens & Ineke Stel. ​Zeventien jaar later is Den Ouden Dam een meergeneratie-erf geworden, en neem ik het stokje over.

Dankzij de jarenlange toewijding van mijn schoonouders heeft Den Ouden Dam inmiddels een trouwe schare enthousiaste kampeerders die het vrije en rustieke karakter van onze boerderij waarderen. Op onze beurt genieten wij van al die leuke mensen op ons erf! 

Zelf kom ik sinds 2004 naar Kesteren om er de handen uit de mouwen te steken: fysieke inspanning en buitenlucht als remedie tegen het doordeweekse kantoorbestaan. In 2017 ontstond het plan om van de boerderij een meergeneratie-erf  te maken en heb ik met mijn gezin Utrecht verruild voor het Betuwse platteland.

Onze vaste kampeerders hoeven zich overigens geen zorgen te maken: ik ga het zeker niet 'helemaal anders doen'. Zeventien jaar geleden raakte ik in de ban van deze plek met haar woeste heggen, houtrillen, oude bomen en bloemrijk grasland. Waar zoveel leeft, waant niet alleen de kampeerder, maar ook de beheerder zich 'te gast in de natuur'. 

Erik Goosmann